Wie jarig is trakteert!

Mocht je in de middag of na het sporten wel eens deze cake nemen, realiseer je dan dat deze cake weinig ‘suikers’ bevat, maar wel op smaak is gebracht met heel veel polyolen. Dat zijn koolhydraten die voor onze darmen lastig te verteren zijn.

Polyolen geven niet alleen smaak (door de suikers), maar geven ook vulling en houdbaarheid aan een product. Deze cake bevat onder andere maltitol (=zoetstof), glycerol (=bevochtigingsmiddel), polydextrose (=vulstof) en suikerrijke hagelslag (op basis van sucralose=zoetstof). Als je dit hebt gelezen, dan heb je toch al geen honger meer.

Ben je benieuwd naar een cake met pure ingrediënten? Maak dan een cake met havermeel, banaan, cranberries en cacao. Ook met suikers, maar dan weet je tenminste wel waar de suikers vandaan komen.

Wil je meer weten over de ingrediënten van een bepaald product uit je voorraadkast bijvoorbeeld of hoe je een product gemakkelijk kunt vervangen voor pure ingrediënten? Neem dan contact met mij op. Ik kijk graag met je mee!