Andijviestamppot zonder vlees? Geen (wal)noot!

Ook zonder vlees is de stamppot heerlijk. Als je van andijvie houdt natuurlijk. Een stamppot met boerenkool, wortel of rode biet kan ook. Heerlijk met dit onstuimige weer!

Denk je bij een stamppot standaard aan verse worst met jus? Maar wil je af en toe toch geen vlees eten? Het is niet moeilijk om je vlees volwaardig te vervangen. Een goede vervanger is bijvoorbeeld noten. Maak de andijviestamppot bijvoorbeeld met (zoete) aardappel, prei, zongedroogde tomaten en walnoten.

Walnoten zijn rijk aan vezels (goed voor onze darmen) en onder andere rijk aan magnesium (belangrijk voor de opbouw en herstel van onze spieren) en koper (goed voor onze weerstand). Ga wel voor ongebrande en ongezouten walnoten.

De maaltijd is snel klaar, lekker én volwaardig (en bevat geen toevoegingen, geen suiker en geen extra zout, zoals helaas wel vaak het geval is bij de kant en klare varianten). Wat wil je nog meer?

Ben je benieuwd naar andere alternatieven voor vlees? Of wil je de andijviestamppot combineren met een stukje vis? Ik denk graag met je mee!