Een vitaliteitsbeleid is onmisbaar: zorg als organisatie voor duurzame inzetbaarheid

Bouw jij in 2024 ook mee aan een gezonde toekomst voor jouw team en jouw organisatie?

Maak een energieke start en zorg dat jij als organisatie aantrekkelijk bent voor je huidige team, maar ook voor het aantrekken van nieuw talent. Een sterk én praktisch vitaliteitsbeleid is in mijn ogen onmisbaar.

Vitaliteitsbeleid

Met een vitaliteitsbeleid richt je je als organisatie op de gezondheid van jouw medewerkers. Je investeert in duurzame inzetbaarheid en dit vertaal je door naar de werkvloer. Denk aan gezondere lunchopties, een dagelijks gevulde fruitschaal of aan mini-wandelchallenges tijdens de lunch. Ook samen sporten draagt bij aan de gezondheid van jouw medewerkers.

Vanuit mijn expertise kan ik zowel meedenken met het opstellen van het vitaliteitsbeleid als de doorvertaling en het helpen uitzetten binnen de organisatie, zodat duurzame inzetbaarheid onderdeel wordt van je bedrijfsvoering.

Het belangrijkste doel van een vitaliteitsbeleid is de praktische uitvoering daarvan binnen jouw organisatie. Een goed uitgevoerd en gedragen vitaliteitsbeleid door medewerkers zorgt uiteindelijk voor vitale medewerkers.

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is een breed begrip en omvat meer dan voeding en beweging. Het gaat ook over mentale gezondheid en werkgeluk.

Waarom is vitaliteit en een vitaliteitsbeleid zo belangrijk?

Vitale medewerkers zijn energieker, productiever en dat maakt dat er minder verzuim is. Op dit moment is het verzuimpercentage bij een organisatie meer dan 5%. Dat is hoger dan ooit.

Wil je meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik maak graag kennis om samen te kijken hoe we binnen jouw organisatie vitaliteit en een vitaliteitsbeleid kunnen vormgeven, zodat medewerkers zich ook daadwerkelijk vitaler voelen!

Gezonde groet,
Voedingsdeskundige en sportvoedingsdeskundige Zaltbommel

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7142802059849846786/