Frisse spitskoolsalade // bijgerecht barbecue

Een barbecue hoeft niet altijd ongezond te zijn. Sport je intensief? Dan is deze salade ook een ideale herstelsalade. Maak deze salade als bijgerecht en serveer met een spies van kip en bijvoorbeeld een zalmmoot.

Spitskool — > rijk aan vitamine K en C. Vitamine K — > belangrijk voor onze bloedstolling en botten — > herstel van spieren. Vitamine C — > het in stand houden van ons immuunsysteem. Verder is spitskool rijk aan onder andere magnesium en ijzer — > onmisbaar voor sporters!

Spitskool is een echte zomergroente, dus op naar de supermarkt/groentekraam!

Recept voor de salade:

  • 400 gram spitskool
  • 3 kleine wortels
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl honing
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl sesamzaad
  • Sap van een halve sinaasappel

Maak dunne reepjes van de spitskool en maak slierten van de wortels. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de honing en paprikapoeder en voeg bij de spitskool en wortels. Voeg sesamzaad en het sap van een halve sinaasappel toe. Smakelijk!