Hoe kan ik brandend maagzuur tegengaan?
We hebben er allemaal wel eens last van: brandend maagzuur. Dat branderige gevoel in je keel. Het gevoel dat je niet goed kunt slikken. Het gevoel dat je maag je eten weer omhoogduwt, maar dan met een zure smaak. Mijn eerste gedachte was altijd: ik heb teveel maagzuur. Inmiddels weet ik dat de kans groter is dat ik te weinig maagzuur heb. Het gevolg is dat je eten te lang in je maag blijft zitten, omdat er onvoldoende maagzuur is om het af te breken. Dan ontstaat er gasvorming. Indien je lichaam te weinig maagzuur heeft, kost het veel energie om je eten af te breken. Energie die het lichaam ook nodig heeft voor andere taken. Dit maakt dat je vaak ook vermoeid bent als je last hebt van brandend maagzuur.
Maar hoe zorg je nu voor voldoende maagzuur? Het belangrijkste is dat je darmwand herstelt en dat je door de juiste voeding weer voldoende maagzuur maakt, zodat je lichaam je eten goed kan verteren. Ik leg je uit hoe je dit kunt goed. Je hoeft alleen maar het volgende korte stappenplan te volgen.
De eerste stap is het herstel van de maag. Een gezonde maag bestaat uit goede bacteriën. Het is belangrijk dat je maag aantrekkelijk wordt voor bacteriën. Vermijd vetrijk eten, sla tussendoortjes tijdelijk even over om de zuurtegraad van je maag te herstellen en drink gember en kurkumathee om je maag tot rust te brengen.
De tweede stap is zorgen dat je lichaam de voeding goed kan verteren. Voeding rijk aan betaïne kan daaraan bijdragen. Betaïne kan zorgen voor extra productie van maagzuur. Voeding rijk aan betaïne zijn rode bieten, broccoli, spinazie, vis en peulvruchten.
Wil je meer weten? Neem dan contact op of maak direct een afspraak. Ik kijk graag met je mee!