Homemade kwarkbollen // herstellen na het hardlopen

Na een training of wedstrijd is het belangrijk om je energievoorraden aan te vullen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Geen zin in een simpel bakje kwark of een boterham? Denk bijvoorbeeld aan deze zelfgemaakte kwarkbolletjes. De combinatie van kwark, havermeel, ei en rozijnen maakt dit een voedzame snack direct na het hardlopen. Een voordeel: de kwarkbolletjes zijn zo klaar en makkelijk mee te nemen. Wat wil je nog meer?

Recept voor 10 kwarkbollen:

  • 250 gram magere kwark
  • 200 gram havermeel
  • 2 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng eerst de droge ingrediƫnten door elkaar. Voeg vervolgens de eieren, olijfolie en magere kwark toe. Maak je handen vochtig en maak 10 balletjes van het mengsel. Zet voor ongeveer 20/25 minuten in de oven. Smakelijk!