NIEUW IN ONS ASSORTIMENT!

Dat zie je vaak in de folders van supermarkten staan. En dan heb ik het over nieuwe producten. Dit gaat van “Nieuw, nu ook vegan!” tot “Nieuw, nu nog minder suiker!”

Als ik deze uitnodigende kreten lees dan ben ik altijd zeer benieuwd naar de ingrediëntenlijst van deze producten. Vaak betaal je meer voor minder. Wat bedoel ik daarmee te zeggen? Vaak betaal je een hogere prijs voor producten die voornamelijk bestaan uit suikers, E-nummers of andere smaakstoffen, opgevuld met water. Jammer, maar helaas.

Mijn advies: kies voor zoveel mogelijk onbewerkte producten, ga terug naar de basis en breng op smaak met (verse) kruiden. Dus: experimenteer en koop kruiden die je lekker vindt en voeg ze toe aan een maaltijd.

Wil jij ook terug naar de basis en ben je benieuwd welke groenten nu in het seizoen zijn en met welke kruiden deze goed combineren? Ben je toe aan inspiratie?

Met mijn maandelijkse seizoens-voedingsplannen inspireer ik je, zodat je zelf gemakkelijk aan de slag kunt gaan. Zonder dat het je extra tijd en geld kost, maar wel dat je lekker én voedzaam kunt eten!