Een boost voor je lichaam: gembershot?

Zorgt een gembershot voor een boost voor je lichaam?

Vanmorgen viel mijn oog op deze gembershot met appelsap. Of beter gezegd: appelsap met een shot gember. Toch jammer als je verwacht dat je met dit product je lichaam een boost geeft. Niet dat appelsap nu zo ongezond is, maar het heeft niet dezelfde boost voor je weerstand als gember.

Mijn tip: laat deze gembershot achterwege en ga voor een stukje verse gember. Gember verwarmt ons lichaam, zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen én werkt ontstekingsremmend.

Maar wat doe ik daar dan mee? Voeg schijfjes verse gember toe aan een kop thee of rasp verse gember door een wokgerecht met herfstgroenten en rijst. Of voeg verse gember toe aan een pan met verse pompoensoep. De gember geeft een extra twist aan de gerechten én is enorm voedzaam voor je lichaam! Zeker nu de herfst in aantocht is!

Voedingsadvies op maat

In mijn voedingspraktijk in Zaltbommel en Den Bosch kijk ik samen met jou op een praktische en simpele manier naar de voedingswaarde van producten. We kijken samen hoe we producten kunnen vervangen of welke producten we aan jouw voedingspatroon kunnen toevoegen, zodat je voedzaam, simpel én lekker kunt eten.