Vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer

We doen het nu (nog) niet, want we hebben het nog nooit gedaan. En we denken ook dat onze medewerkers vitaliteit net niet zo belangrijk vinden en zelf zorgen voor voldoende beweging buiten werktijd.

Beweging onder werktijd

Oké!? Dat is precies de reactie die ik niet graag hoor, maar wel vaak hoor. Oftewel: beweging hoort niet thuis onder werktijd. Vitaliteit krijgt weinig tot geen aandacht. Maar waarom eigenlijk niet? Beweging is voor iedereen mogelijk en erg belangrijk.

Lager ziekteverzuim

Na meerdere jaren in de advocatuur en het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest, weet ik juist hoe belangrijk beweging is, óók onder werktijd. Beweging zorgt voor een lager ziekteverzuim, verbeterde werkprestaties en bovendien heeft het een sterk sociaal component. Uit onderzoek blijkt zelfs dat medewerkers die per dag minimaal bewegen tot wel 75% productiever zijn. Mocht je als werkgever denken, vitaliteit, dat hoort niet thuis onder werktijd, daar heb ik niks aan en dat hoef ik niet te faciliteren. Feit is wél dat het zorgt voor een lager ziekteverzuim en het levert productiviteitswinst op. En dan heb je er dus wel wat aan!

Ik kijk nu van een afstand naar de advocatuur en het bedrijfsleven en denk vooral, wat is het toch jammer dat we niet meer tijd voor vitaliteit vrij willen maken.

Ben jij die werkgever die toch denkt, misschien leuk om eens over door te praten? Geef dan een belletje, dan maak ik graag al bewegend kennis met je. Want, want je doet spreekt medewerkers aan, niet wat je zegt. Een mooi uitgebreid vitaliteitsbeleid is prachtig (en heb je ook zeker nodig), maar belangrijk is vooral om het ook te doen. En niet morgen, maar vandaag!

Wil je meer lezen over het nut van een vitaliteitsbeleid? Klik dan hier.

Momenteel ben ik al bij meerdere bedrijven actief en verzorg ik trainingen, clinics of wandelsessies. Allemaal gericht op vitaliteit en daarmee dus op een lager ziekteverzuim.

Mijn missie: enthousiasmeren! Ja, enthousiasmeren voor beweging onder werktijd. Dus dat hoeft niet direct een training voor een marathon te zijn… 😊

Vitaliteit begint vandaag, niet morgen.

Gezonde groet, Ellen

Voedingsdeskundige Zaltbommel – specialist in vitaliteit.