Hardlooptraining in Den Bosch: gratis deelname!

Is maart voor jou het jaar om te starten met hardlopen, het hardlopen weer op te pakken, je afstand te vergroten of sneller en fitter over de finish te komen? En dat in combinatie met gezonde voeding, ook gericht op energieker hardlopen en beter herstellen? Neem dan deel aan de gratis open hardlooptraining. Tijdens een gezellige en informatieve training praat ik je ook graag bij over de leukste voedingsweetjes. De afgelopen trainingen op 28 januari, 6 februari, 21 februari en 7 maart in Den Bosch waren een succes.

De volgende gratis open hardlooptraining is op dinsdagavond 11 april! Zie ik je dan?

Aanmelden gratis hardlooptraining in Den Bosch

Samen beginnen met hardlopen is leuker en makkelijker. Ook kunnen andere hardlopers je inspireren om het hardlopen (weer) op te pakken en misschien zelfs wel samen te trainen voor een wedstrijd in het voorjaar van 2023. Ik laat je graag zelf ervaren hoe leuk hardlopen is!

Ben je enthousiast en wil je graag deelnemen aan de open training? Klik dan op deze link en stuur mij een bericht. Tot dan!
Locatie: Pettelaarse Schans 1, 5216 CG ‘s-Hertogenbosch

Natuurlijk is de gratis hardlooptraining in Den Bosch ook voor jou als gevorderde hardloper interessant! Je komt meer te weten over hardlooptechnieken, je ontvangt tips, uitleg en ik besteed aandacht aan gezonde voeding, specifiek gericht op hardlopers.

Gezonde voeding

De combinatie van gezonde voeding met hardlopen maakt dat je meer energie ervaart, zowel voor, tijdens als na het hardlopen. En dan denk ik niet aan moeilijke gerechten met moeilijke ingrediënten. Nee, met producten die te koop zijn in de supermarkt, gericht op het seizoen en die ook voor jou als persoon kunnen zorgen voor een energieke hardlooptraining. Heb je wel eens buikpijn tijdens het hardlopen? Dit wil je tijdens het hardlopen voorkomen. Het is zonde als je een hardlooptraining moet onderbreken of zelfs moet stoppen door maagklachten. Wil je meer lezen over buikpijn tijdens het hardlopen en welke producten je beter kunt vermijden? Lees dan ook mijn blog over Buikpijn tijdens het hardlopen.

Herstellen hardlopen

Of je nu 20 minuten, een uur of langer hebt hardgelopen, herstel na het hardlopen is belangrijk. De juiste voeding op het juiste moment maakt dat je spieren zichzelf kunnen herstellen en zich voor kunnen bereiden op de volgende hardlooptraining. Dit maakt dat je vooruitgang kunt boeken. Ook het aanvullen van je energievoorraad is belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een bakje magere kwark of een boterham met pindakaas. Maar denk ook aan simpele zelfgemaakte kwarkbolletjes. De combinatie van magere kwark, havermeel, ei en rozijnen maakt dit een voedzaam herstel direct na het hardlopen. Een voordeel: de kwarkbolletjes zijn zo klaar en makkelijk mee te nemen. Wat wil je nog meer? Benieuwd naar het recept? Klik dan hier!

Na een hardlooptraining is het belangrijk om je koolhydraatreserves aan te vullen. Koolhydraten zijn je eerste en grootste energiebron. Tijdens een hardlooptraining heb je deze voorraad opgesnoept. Denk bij het herstellen na het hardlopen dus niet alleen aan het nemen van eiwitten voor spierherstel, maar vergeet de koolhydraten niet.

Rustdag na het hardlopen

Ook is het inlassen van rustdagen na het hardlopen is heel belangrijk. Rustdagen zijn om meerdere redenen onmisbaar. Tijdens het hardlopen ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Je lichaam heeft een rustdag nodig om deze scheurtjes te herstellen. Krijgt je lichaam te weinig rust, dan bestaat de kans op overbelasting of blessures. Ook boek je juist vooruitgang door het inlassen van een rustdag. Waarom? Je lichaam wordt sterker en zal tijdens een volgende hardlooptraining beter een betere prestatie kunnen leveren.

Sportvoedingsadvies op maat

Ben je verder benieuwd wat ik als sportvoedingsdeskundige uit Zaltbommel voor jou kan betekenen? Ik begeleid je graag op een persoonlijke en praktische manier naar een energieker leven. Ik laat je graag zelf ervaren hoe belangrijk de juiste voeding op het juiste moment is voor jouw hardloopprestaties. Of je nu een beginner of gevorderde hardloper bent!

Meer weten? Kijk dan eens naar mijn vernieuwde programma Wayve Food & Run.

Gezonde groet, Ellen
Voedingsdeskundige Zaltbommel