Mijn verhaal

Voedingsdeskundige

Als voedingsdeskundige en fanatiek hardloper ervaarde ik tijdens de training voor mijn eerste marathon in 2018 wat voeding met mijzelf deed. Ik merkte dat de juiste voeding op het juiste moment echt het verschil kon maken. Voor herstel van mijn lichaam was meer nodig dan alleen het eten van eiwitten. En dat koolhydraten niet alleen tijdens een training belangrijk zijn, maar ook voor én na een training. Een maaltijd drie uur voor een duurtraining bestaande uit havermout, cashewnoten en dadels gaven mij voldoende energie om te starten. Tijdens de training vulde ik mijn voorraad energie aan door het nemen van snelle koolhydraten, zoals een banaan of een witte boterham met jam. Ook mijn kleine slokjes water en wisselde ik af met een sportdrank met koolhydraten. Ook focuste ik op het aanvullen van vitaminen en mineralen, zoals ijzer, calcium en magnesium. Dit voorkomt spierkrampen.

Flexitariër

Verder ontdekte ik als fanatiek hardloper én flexitariër dat (intensief) sporten en plantaardig eten goed samen gaan. Ik heb onderzocht wat ik nodig had aan voeding en ontdekte dat dit ook mogelijk is zonder vlees te eten. Herstel van je lichaam heeft niet alleen te maken met eiwitten, zoals kip en ei, maar ook met koolhydraten, gezonde vetten, zoals avocado en pinda’s en voldoende vitaminen en mineralen, zoals vitamine B12, ijzer en magnesium.

Voedingsadvies, gebaseerd op de seizoenen

Mijn passie voor voeding en sport gaat verder. Als voedingsdeskundige verdiep mij in producten, geniet wekelijks van een biologisch groentepakket en ik ervaar iedere dag wat gevarieerd eten, gebaseerd op de seizoenen, met je doet. En dat allemaal met producten die ik (voornamelijk) koop in de supermarkt. Groenten en fruit uit het seizoen bevatten de meeste vitaminen en mineralen. Je voedt je lichaam optimaal. De natuur geeft ons in de winter boerenkool, spruitjes en andijvie. En dat is niet voor niets. Het zijn groenten die je lichaam verwarmen, vitamine C bevatten en goed zijn voor onze weerstand. In mei eten we asperges. Asperges werken vochtafdrijvend en stomen ons lichaam klaar voor de zomer. In de zomer eten we graag aardbeien en meloen, omdat ons lichaam in de zomermaanden extra vocht nodig heeft. Ook ontdekte ik dat kersen goed zijn voor je nachtrust én spierpijn tegengaan.

Over Wayve voedingsadvies | sportvoedingsadvies

Ik ben Ellen Jooren, orthomoleculair voedingsdeskundige én fanatiek hardloper.  Ik heb een voorliefde voor gezonde voeding en wat voeding met je doet. Food is energy! Daar geloof ik in.

Ik zie bij mijzelf en bij anderen die ik begeleid dat voeding voor je lichaam het verschil kan maken. Of je nu een fanatieke hardloper bent of niet. Alleen het stellen van een doel is vaak niet voldoende. Ik laat je ervaren hoe je iedere dag kunt genieten van de weg, de wave. De weg is golvend en door te genieten wordt het bereiken van je doel nog leuker. Dat realiseerde ik mij tijdens de halve marathon. Er is altijd een manier. Daarmee was voor mij Wayve geboren. Welkom bij Wayve voedingsadvies!

Opleidingen en cursussen

  • Voedingsdeskundige (HBO-niveau) | CIVAS (2020)
  • Hardlooptrainer | AALO (2020)
  • Orthomoleculaire adviseur Basis | Stichting Ortho Health Foundation (2021)
  • Orthomoleculaire adviseur Gevorderd | Stichting Ortho Health Foundation (2021)